Dan družine in mednarodni muzejski dan v Muzeju Banke Slovenije

05/07/2024 / Press release

Vsako leto maja obeležujemo mednarodni dan družine (15. maja) in mednarodni muzejski dan (18. maja). Tudi letos bomo oba dneva s posebnim programom obeležili v Muzeju Banke Slovenije. Pripravili bomo sprehod po muzeju za družine, vodeni ogled za odrasle in ekipno igro Atlantova skrivnost.

Ob dnevu družine, ki ga obeležujemo 15. maja, v Sloveniji poteka teden družin, v sklopu katerega vas v soboto, 18. maja 2024, ob 11. uri vabimo na sprehod po muzeju, ki je namenjen družinam z otroki. S tem se bomo pridružili pobudi “Za družine brezplačno”, ki jo organizira Zveza prijateljev mladine. Otroci bodo lahko skupaj s svojimi starši ob pomoči vodnice raziskovali muzejske vsebine in za uspešno rešen izziv prejeli tudi simbolično nagrado. 

Ker pa je prav 18. maj mednarodni muzejski dan in hkrati 3. obletnica odprtja našega muzeja, prijazno vabljeni, da se nam ta dan pridružite tudi na vodenem ogledu za odrasle ob 14. uri ali na ekipni igri Atlantova skrivnost ob 16. uri. Z igro Atlantova skrivnost v parih (ali trojicah) raziskujete muzej in rešujete različne virtualne naloge, ki vsebujejo tudi elemente igre pobega. Namenjena je starejšim osnovnošolcem in srednješolcem oziroma odraslim. Več o Muzeju Banke Slovenije in drugih muzejskih vsebinah pa na naši spletni strani.

Vstopnine ni. Število mest je omejeno, zato so za vse dogodke obvezne predhodne prijave na muzej@bsi.si do 15. maja 2024. Po prijavi pošljemo podrobnejše informacije in napotke.

Prijazno vabljeni!