19. decembra v prodajo spominski kovanci in zbirke evrskih kovancev za leto 2023 v navadni tehniki kovanja

05.12.2023 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije bomo 19. decembra v prodajo in obtok izdali spominske kovance ob 150. obletnici rojstva slovenskega matematika Josipa Plemlja in zbirke evrskih kovancev z letnico kovanja 2023 v navadni tehniki kovanja. Količine, naročene v okviru spletnega naročanja, smo rezervirali in bodo na voljo za prevzem na izbranih prevzemnih mestih do vključno 5. januarja 2024. O možnosti prevzema spominskih kovancev in zbirk kovancev v tehniki visokega sijaja – proof bomo javnost obvestili naknadno.

V Banki Slovenije smo tudi letos fizičnim in pravnim osebam omogočili vnaprejšnje naročilo numizmatičnih izdelkov za leto 2023, na podlagi katerega lahko ti naročene spominske kovance in zbirke kovancev v navadni tehniki kovanja prevzamejo od 19. decembra 2023 do vključno 5. januarja 2024 na izbranem prodajnem mestu. Od 19. decembra bodo omenjeni numizmatični izdelki v navadni tehniki kovanja na voljo tudi v prosti prodaji.

Slika 1: Nacionalna stran spominskega kovanca ob 150. obletnici rojstva Josipa Plemlja

  

Numizmatični izdelki bodo v prodaji kot običajno pri blagajniškem okencu Banke Slovenije, v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije in pri družbi Moro & Kunst. Prodajne cene numizmatičnih izdelkov so na voljo na sledeči povezavi, glede zalog za prosto prodajo pa se obrnite na posamezno prodajno mesto.

Izdelki v tehniki visokega sijaja – proof bodo zaradi zamude in težav pri proizvodnji na voljo za prevzem kasneje. Ko bo znano več glede datuma izdaje teh izdelkov v prodajo in obtok, bomo javnost o tem obvestili. Tudi te izdelke bo možno prevzeti v 14-dnevnem prevzemnem roku, ki bo določen naknadno.

Če naročniki rezerviranih izdelkov ne želijo prevzeti v dveh različnih prevzemnih rokih (ločeno izdelke v tehniki navadnega kovanja in kasneje še v tehniki visokega sijaja – proof), bomo nakup rezerviranih izdelkov v navadni tehniki kovanja ponudili tudi v 14-dnevnem prevzemnem roku, ko bo mogoč prevzem izdelkov v tehniki visokega sijaja – proof.