Netočne navedbe v članku Ima kandidat za guvernerja Banke Slovenije Dolenc umazano preteklost?, objavljenem 25. septembra 2018 na spletni strani demokracija.si

09/26/2018 / Press release

Na spletni strani demokracija.si je bil 25. septembra 2018 objavljen članek z naslovom Ima kandidat za guvernerja Banke Slovenije Dolenc umazano preteklost? Povezava do zavajajočega članka: http://www.demokracija.si/slovenija/video-ima-kandidat-za-guvernerja-banke-slovenije-dolenc-umazano-preteklost.html. Popravek je bil objavljen 26. septembra 2018.

Avtorju članka sporočamo naslednja dejstva:

  • Namigovanja o neprijetni okoliščini, zaradi katere Primož Dolenc ne bi smel kandidirati ter o tem, da morda ni moralno neoporečna oseba za mesto guvernerja, ter navedbe, da ima domnevno sumljivo in nečisto preteklost, so neargumentirani očitki, špekulacije in obrekovanje.
  • Pri navedbi "za te primere, ki jih omenjate” se je zgodil lapsus, ki se lahko primeri vsakomur.
  • Vašo neresnično navedbo, da naj bi Primoža Dolenca tožili zaradi spolnega nadlegovanja, ostro zanikamo. Kot je pojasnil na javni predstavitvi kandidata za guvernerja Banke Slovenije, proti njemu ni vložena nobena tožba, prav tako ni sklenil izvensodnih poravnav.
  • Tudi neresnično namigovanje, da naj bi namestnik guvernerja protežiral eno od lobističnih skupin – in to na škodo davkoplačevalcev, ostro zanikamo. Primož Dolenc zagovarja transparentnost in delovanje v skladu z zakonodajo.

Predlagamo, da nas v prihodnje predhodno kontaktirate in preverite vaše navedbe pred objavo.

Služba za odnose z javnostmi