Spomladansko zasedanje Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke

04/12/2005 / Press release

Guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari in viceguverner Samo Nučič se bosta konec tedna udeležila spomladanskega zasedanja Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke, ki bo v Washingtonu od 16. do 17. aprila. Med glavnimi temami letošnjega zasedanja bo tradicionalna spomladanska analiza Mednarodnega denarnega sklada o dogajanjih v svetovnem gospodarstvu v letošnjem in prihodnjem letu.

Denarni in finančni odbor sklada, na katerem bo sodeloval guverner Mitja Gaspari, bo 16. aprila razpravljal o razmerah v svetovnem gospodarstvu, nadaljnji strategiji in vlogi Mednarodnega denarnega sklada v mednarodnem finančnem sistemu in pri vprašanjih razvoja, načinih njegovega financiranja ter vlogi dežel v razvoju pri odločitvah, ki se sprejemajo v mednarodni skupnosti. V okviru te razprave bodo med drugim obravnavali tudi globalni poročili o finančni stabilnosti in razvoju finančnega sektorja.

Guverner Banke Slovenije se bo med drugim srečal z izvršnim direktorjem slovenske konstituence pri Mednarodnem denarnem skladu Willyjem Kiekensom, z direktorjem evropskega oddelka pri Mednarodnem denarnem skladu Michaelom Depplerjem in vodjo misije omenjenega sklada za Slovenijo Biswajitijem Banerjeem.