Spomladansko zasedanje Mednarodnega denarnega sklada in skupine Svetovne banke

20.04.2018 / Sporočilo za javnost

Spomladansko zasedanje Mednarodnega denarnega sklada (MDS) in skupine Svetovne banke (SB) poteka od 20. do 22. aprila 2018, v Washingtonu.

Viceguvernerka Irena Vodopivec Jean se bo v vlogi namestnice guvernerja v Odboru guvernerjev MDS udeležila zasedanja Denarnega in finančnega odbora MDS (IMFC – International Monetary and Financial Committee). Odbor IMFC se sestane dvakrat letno, ob spomladanskem zasedanju in jeseni, ob letnem zasedanju MDS in SB. Na odboru IMFC bo potekala razprava o aktualnih dogajanjih v svetovnem gospodarstvu in na mednarodnih finančnih trgih, prihodnjih obetih in možnih odzivih politik. Na dnevnem redu je tudi obravnava globalnega načrta politik MDS.

Viceguvernerka se bo v Washingtonu udeležila tudi vrste bilateralnih srečanj s predstavniki MDS. Sestanki bodo potekali s predstavniki evropskega oddelka, in sicer z direktorjem Poulom Thomsenom in Bernardinom Akitobyjem, novim vodjo misije za Slovenijo ter regionalnim svetovalcem za Evropo iz oddelka za denarne in kapitalske trge, Paulom Mathieuom. Viceguvernerka Irena Vodopivec Jean se bo udeležila tudi sestanka vzhodne in srednjeevropske konstituence MDS, katere članica je Slovenija, ter se ločeno sestala še z izvršno direktorico te konstituence, Michaelo Erbenovo.