Netočne navedbe v članku Ali predsednika Pahorja skrivnostna tožba MPZ zoper njegovega izbranca Dolenca nič ne vznemirja?, objavljenem 23. septembra 2018 na spletni strani skandal24.si

25.09.2018 / Sporočilo za javnost

Na spletni strani skandal24.si je bil 23. septembra 2018 objavljen članek z naslovom Ali predsednika Pahorja skrivnostna tožba MPZ zoper njegovega izbranca Dolenca nič ne vznemirja? neznanega avtorja. Povezava do zavajajočega članka: https://skandal24.si/skandal/ali-predsednika-pahorja-skrivnostna-tozba-mpz-zoper-njegovega-izbranca-dolenca-nic-ne-vznemirja/. Popravek je bil objavljen 26. septembra 2018.

Avtorju članka sporočam naslednja dejstva:

  • Vašo neresnično navedbo, da obstaja skrivnostna tožba zoper mene, ostro zanikam. Kot sem pojasnil na javni predstavitvi kandidata za guvernerja Banke Slovenije, proti meni ni vložena nobena tožba, prav tako nisem sklenil izvensodnih poravnav, kar smo vam pojasnili že v odgovorih na vaša zastavljena vprašanja 19. septembra 2018.
  • Namigovanja o neprijetni okoliščini, zaradi katere ne bi smel kandidirati ter o tem, da morda nisem moralno primerna oseba za guvernerja, so neargumentirani očitki, špekulacije in obrekovanje.
  • Tudi neresnično namigovanje, da naj bi protežiral eno od lobističnih skupin – in to na škodo davkoplačevalcev, ostro zanikam. Zagovarjam transparentnost in delovanje v skladu z zakonodajo.

dr. Primož Dolenc,

namestnik guvernerja