Vabilo na novinarsko konferenco

04.05.2021 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije se zavzemamo za čimprejšnjo celovito ureditev odprtih vprašanj, povezanih z bančno sanacijo v letu 2013, ki bo skladna s slovenskim pravnim redom in pravom EU. Zato smo angažirali neodvisno skupino zunanjih pravnih strokovnjakov, ki je oblikovala predloge rešitev odprtih vprašanj. V njej sodelujejo prof. dr. Miha Juhart, dr. Miro Prek, prof. dr. André Prüm in Franc Testen.

Vabljeni na novinarsko konferenco, na kateri bo dr. Miro Prek, ki bo zastopal člane strokovne skupine, predstavil njihove razmisleke in predloge. Na konferenci bo sodeloval tudi Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije.

Novinarska konferenca bo potekala jutri, v sredo, 5. maja 2021, ob 14.30. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa bo novinarska konferenca potekala prek spleta (sistem Webex). Prosimo, da se za spremljanje novinarske konference registrirate na povezavi, in sicer danes do 18. ure.  

Po potrjeni registraciji boste na elektronski naslov prejeli povezavo na dogodek. Če sporočila s povezavo ne boste prejeli, preverite tudi mapo z nezaželeno pošto.

Vljudno vabljeni!