Prijavite se na ECB tekmovanje mladih ekonomistov

13.01.2022 / Sporočilo za javnost

Tudi letos je razpisan raziskovalni natečaj ECB za mlade ekonomiste. Namenjen je doktorskim študentom s področja ekonomije in financ, tema pa je kot običajno zelo aktualna: Challenges for the post-pandemic economy. Deset finalistov bo svoje delo predstavilo na letnem forumu ECB na Portugalskem, glavna nagrada pa znaša 10.000 EUR. Prijavite se lahko do 13. februarja 2022.

​Podobno kot prejšnja leta tudi letos pozivamo doktorske študente s področja ekonomije in financ, da se udeležijo raziskovalnega natečaja ECB. Zaželena tema prijavljenih del je Challenges for the post-pandemic economy, možno pa je sodelovati tudi z nalogo na temo centralnega bančništva.

Tema natečaja je enaka osrednji tematiki letošnjega letnega foruma ECB, ki bo potekal od 27. do 29. junija 2022 na Portugalskem. Foruma se bo lahko s predstavitvijo svojih del udeležilo tudi deset finalistov natečaja. Glavno nagrado, ki znaša 10.000 evrov, bo zmagovalcu predala predsednica ECB Christine Lagarde.

Podrobnejše informacije o razpisani temi, o tem, kdo lahko sodeluje na tekmovanju, o načinu izbora finalistov in prijavi so na voljo na povezavi in na spletni strani ECB, kjer je na ogled tudi pogovor z lanskoletnim zmagovalcem.

Vabljeni k prijavi!