Izobraževanje za osnovnošolce: Poletni finančni izziv

08.07.2022 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije krepimo projekt finančnega opismenjevanja, s čimer nadaljujemo tudi poleti. Osnovnošolske otroke vabimo na izobraževalne počitniške dneve, ponujamo pa jim tudi možnost sodelovanja v Poletnem finančnem izzivu.  

V Banki Slovenije pripravljamo izobraževalne počitniške dneve, ki bodo potekali v juliju in avgustu. Potem ko so se vsi termini napolnili v nekaj dneh, smo se odločili, da osnovnošolcem počitnice popestrimo s Poletnim finančnim izzivom. Sestavljajo ga naloge, ki spodbujajo razvoj različnih kognitivnih področij. Otroci in mladostniki rešujejo križanke, uganke in osmerosmerke, sestavljajo spominske kovance, preverjajo pristnost bankovcev, raziskujejo nacionalne strani evrskih kovancev, se urijo v vsebinskem raziskovanju spletne strani Banke Slovenije, preverjajo svojo splošno razgledanost in se na koncu preizkusijo tudi na ustvarjalnem področju.

Če presodite, da bi tudi vaš otrok z veseljem sodeloval pri reševanju izziva, natisnite priložene naloge. Po končanem izzivu naj otroci na banko pošljejo rešitve po e-pošti na poletniizziv@bsi.si ali po navadni pošti, za vložen trud pa na dom prejmejo simbolično nagrado.

Za dodatne informacije smo na voljo na 01 47 19 120.

Počitniški izziv – za otroke do 9. leta

Počitniški izziv – za otroke med 10. in 12. letom

Počitniški izziv – za otroke, starejše od 13. let