Vabljeni k prijavi na ECB tekmovanje mladih ekonomistov

06.01.2023 / Sporočilo za javnost

Tudi letos je razpisan raziskovalni natečaj ECB za mlade ekonomiste. Namenjen je doktorskim študentom s področja ekonomije in financ, tema pa je kot običajno zelo aktualna: Macroeconomic stabilisation in a volatile inflation environment. Izbrani finalisti bodo svoje delo predstavili na letnem forumu ECB na Portugalskem, glavna nagrada pa znaša 10.000 EUR. Prijavite se lahko do 13. februarja 2023.

Podobno kot prejšnja leta se tudi letos doktorski študenti s področja ekonomije in financ lahko udeležijo raziskovalnega natečaja ECB. Zaželena tema prijavljenih del je Macroeconomic stabilisation in a volatile inflation environment, mogoče pa je sodelovati tudi z nalogo na temo centralnega bančništva.

Tema natečaja je enaka osrednji tematiki letošnjega letnega foruma ECB, ki bo potekal od 26. do 28. junija 2023 na Portugalskem. Foruma se bodo lahko s predstavitvijo svojih del udeležili tudi izbrani finalisti natečaja. Glavno nagrado, ki znaša 10.000 evrov, bo zmagovalcu predala predsednica ECB Christine Lagarde.

Podrobnejše informacije o razpisani temi, o tem, kdo lahko sodeluje na tekmovanju, o načinu izbora finalistov in prijavi so na voljo na spletni strani ECB, kjer je na ogled tudi pogovor z lanskoletnim zmagovalcem.

Vabljeni k prijavi!