Vabilo na novinarsko konferenco

08.03.2023 / Sporočilo za javnost

Ustavno sodišče RS je razglasilo odločbo glede Zakona o postopku sodnega in izvensodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, s katero v celoti razveljavlja izpodbijani zakon.

V Banki Slovenije nadaljujemo z aktivnostmi za ustrezno naslavljanje problematike. Neodvisna skupina pravnih strokovnjakov, ki smo jo angažirali z namenom priprave predloga za celovito rešitev problematike, je tako že pripravila predlog zakonske rešitve. Ta bo na voljo pristojnim organom, da jih po svoji presoji uporabijo v zakonodajnem in drugih postopkih.

Predlog zakonske rešitve bo na novinarski konferenci predstavil dr. Miro Prek, ki bo zastopal člane strokovne skupine. Na novinarski konferenci bo sodeloval tudi Jurij Žitko, direktor pravnega oddelka Banke Slovenije.  

Novinarska konferenca bo potekala v petek, 10. marca 2023, ob 14. uri v avli Banke Slovenije (Slovenska cesta 35, Ljubljana). Za vse tiste, ki bi si želeli izjave udeležiti na daljavo, bomo omogočili oddaljen video dostop prek platforme YouTube (https://www.youtube.com/live/EKfG0Q2UtPU?feature=share). 

Prosimo vas, da nam do 9. marca 2023, do 15. ure potrdite svojo udeležbo in nam sporočite, na kakšen način se boste konference udeležili (v živo ali prek YouTube).

Vljudno vabljeni!