Teden družin in dan muzejev v Muzeju Banke Slovenije

26.04.2023 / Sporočilo za javnost

V maju obeležujemo mednarodni dan družine (15. maja) in mednarodni dan muzejev (18. maja). Tudi letos se bomo omenjenima dnevoma s posebnim programom poklonili v Muzeju Banke Slovenije. Pripravili bomo sprehod po muzeju za družine, vodene oglede za odrasle in dodaten termin za igro Atlantova skrivnost. Vsi naši programi so za obiskovalce brezplačni.

Ob dnevu družine v Sloveniji poteka Teden družin, v sklopu katerega vas v torek, 16. maja, ob 16. uri, in v četrtek, 18. maja, ob 16. uri vabimo na sprehod po muzeju, ki je namenjen družinam z otroki. S tem se bomo pridružili pobudi Za družine brezplačno, ki jo organizira Zveza prijateljev mladine. Po skupnem uvodnem delu bodo družine same raziskovale muzejske eksponate s pomočjo naših gradiv in vodnice. Vstopnine ni, prosimo le za predhodne prijave na muzej@bsi.si do 15. maja 2023. Po prijavi pošljemo podrobnejše informacije in napotke.

Na drugo obletnico odprtja Muzeja Banke Slovenije pa 18. maja obeležujemo tudi dan muzejev. Ta dan bomo za obiskovalce brez predhodne najave odprti od 13. do 18. ure. Pripravili bomo dva vodena ogleda, in sicer ob 13. in ob 17. uri. Prijava ni potrebna, vstopnine ni. Poleg vodenj pa bomo ta dan organizirali tudi virtualno igro v muzeju Atlantova skrivnost, in sicer ob 19. uri. Za sodelovanje so obvezne predhodne prijave na muzej@bsi.si do 17. maja 2023. Po prijavi bodo obiskovalci prejeli še podrobnejša navodila.

V Muzeju Banke Slovenije se nam lahko brez predhodne prijave sicer pridružite vsak tretji četrtek v mesecu od 13. do 18. ure, za najavljene skupine pa smo odprti tudi zunaj omenjenih terminov. Ob posebnih dnevih, namenjenih kulturi, pripravljamo druge zanimive brezplačne programe za obiskovalce. Če želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v muzeju ter o drugih muzejskih in finančnih zanimivostih, vas vljudno vabimo, da se naročite na naš e-novičnik, ki izhaja vsak drugi četrtek v mesecu (naročite se TUKAJ) ali pa nas redno spremljate na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Prijazno vabljeni v Muzej Banke Slovenije!