Počitniški dan v Banki Slovenije

10.06.2023 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije že od leta 2017 pripravljamo izobraževalne dneve za vse starostne skupine, lansko leto pa smo pripravili prav poseben program za otroke, ki smo ga poimenovali počitniški dan. Osnovnošolske otroke tako vabimo, da med počitnicami en dan preživijo v naši družbi.

Za mlade radovedneže tudi to poletje organiziramo več počitniških dni, katerih namen je otrokom popestriti počitnice in hkrati vzbuditi njihovo zanimanje za finančne vsebine. Letošnje poletje tako organiziramo tri počitniške dni, in sicer 5. julija 2023 za otroke od 1. do 3. razreda ter 12. julija in 17. avgusta 2023 za otroke od 4. do 7. razreda.

Program se bo začel z uvodom, v katerem se bodo otroci najprej spoznali med seboj, nato pa bodo nekaj izvedeli tudi o centralni banki ter se pogovarjali o oblikah in pomenu denarja. Sledil bo ogled Muzeja Banke Slovenije, kjer bodo med drugim spoznali bankovce in kovance, potežkali zlato palico in se slikali na stolu iz poškodovanih razrezanih bankovcev. Za otroke bomo pripravili tudi različne delavnice, prilagojene njihovi starosti, druženje pa bomo sklenili z lovom na zaklad in družabnimi igrami.

Počitniški dan bo potekal od 9.00 do 14.30. Je brezplačen, za otroke pa je organizirano tudi kosilo.

Bi radi, da vaši otroci z nami preživijo čudovit in hkrati poučen dan? Interes za udeležbo z navedbo starosti otrok in datumom udeležbe pošljite na pocitniskidan@bsi.si. Po potrditvi prijave boste prejeli podrobnejša navodila.