Povabilo k naročilu numizmatičnih izdelkov za leto 2023

21.07.2023 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije do 30. julija 2023 zbiramo prijave za nakup priložnostnih kovancev, ki bodo izdani v letošnjem letu. Z njimi bomo obeležili 110. obletnico rojstva slovenskega pisatelja Borisa Pahorja, 150. obletnico rojstva slovenskega matematika Josipa Plemlja in državni praznik dan slovenskega športa. 

Izbrane numizmatične izdelke lahko do 30. julija 2023 naročite prek spletne aplikacije Banke Slovenije, količina naročila je omejena tako za fizične kot pravne osebe, informacije o številu nakovanih kovancev in prodajne cene navedenih izdelkov pa bodo objavljene na povezavi.

V primeru, da bo numizmatičnih izdelkov dovolj za vsa prejeta naročila, bomo v Banki Slovenije za vsakega naročnika naročeno količino izdelkov rezervirali. Če bodo naročila presegla razpoložljivo količino za prodajo, bodo izdelki razdeljeni med prijavljene kupce v skladu s Splošnimi pogoji za naročila numizmatičnih izdelkov za leto 2023. Če bo na posameznem prodajnem mestu za prodajo razpoložljivih več numizmatičnih izdelkov, kot bo evidentiranih naročil, jih bodo zainteresirani kupci lahko prosto kupovali (kljub postavljenim količinskim omejitvam ob prijavi). Nakup in prevzem rezerviranih kovancev bo možen predvidoma v drugi polovici septembra 2023, razen za spominske kovance, izdane ob 150. obletnici rojstva Josipa Plemlja, in zbirke kovancev z letnico 2023. Ti bodo na voljo predvidoma decembra 2023.

O natančnih datumih izdaje posameznih vrst izdelkov v prodajo in obtok ter prevzemnih mestih in rokih za naročene izdelke bomo zainteresirano javnost pravočasno obvestili – prek spletne strani Banke Slovenije oziroma prek elektronske pošte v primeru oddaje spletnega naročila. Podrobnejše informacije so na voljo na povezavi.