Poletna muzejska noč v Muzeju in Mali galeriji Banke Slovenije

28.05.2024 / Sporočilo za javnost

V soboto, 15. junija 2024, bo potekala že dvaindvajseta poletna muzejska noč. Tudi letos v Muzeju in Mali galeriji Banke Slovenije pripravljamo pester program za različne starostne skupine, muzej bo ta dan odprt med 18. in 23. uro, galerija pa bo podaljšala odpiralni čas do 24. ure. Vstopnine ni.

Letošnjo poletno muzejsko noč bomo v Muzeju Banke Slovenije začeli ob 18. uri, ko organiziramo sprehod po muzeju za družine, ki je namenjen družinam z osnovnošolskimi otroki. Po skupnem uvodnem delu bodo družine same raziskovale muzejske eksponate s pomočjo naših gradiv in vodnice.

Ob 20. uri sledi vodeni ogled za odrasle, ob 22. uri pa še virtualna igra Atlantova skrivnost. Z igro v parih (ali trojicah) raziskujete muzej in rešujete različne naloge, ki vsebujejo tudi elemente igre pobega. Namenjena je starejšim osnovnošolcem in srednješolcem oziroma odraslim in ponuja prav posebno izkušnjo učenja, igralcem pa na koncu omogoči dostop do muzejskega trezorja s prav posebno vsebino.

Vaše prijave z navedbo dogodka, ki se ga želite udeležiti, sprejemamo do 13. junija 2024 na muzej@bsi.si. Po prijavi pošljemo podrobnejše informacije in napotke.

V Mali galeriji Banke Slovenije bo v času poletne muzejske noči na ogled razstava Laboratorij svetlobne gverile. V sklopu festivala Svetlobna gverila je organizirano vodstvo po vseh prizoriščih festivala, katerega del je tudi Mala galerija Banke Slovenije. Zbirno mesto je ob 21. uri pred Galerijo Vžigalica na Trgu francoske revolucije. Prijave niso potrebne. Galerija bo ta dan odprta do 24. ure. Vstop je prost. Več o razstavi si lahko preberete na povezavi.

Vabljeni, da se nam pridružite.