Spomladansko zasedanje Mednarodnega denarnega sklada

20.04.2012 / Sporočilo za javnost

Guverner Banke Slovenije Marko Kranjec se udeležuje spomladanskega zasedanja Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke, ki poteka 20. – 22. aprila 2012 v Washingtonu.

Med glavnimi temami zasedanja Denarnega in finančnega odbora Mednarodnega denarnega sklada, ki se ga bo udeležil guverner Kranjec, bo tudi tokrat pregled dogajanj v svetovnem gospodarstvu in na mednarodnih finančnih trgih. Razprava bo potekala tudi o vlogi MDS v luči prihodnjih globalnih izzivov in njihovih rešitev, kar bo vključevalo tudi razprave o upravljanju in nadzoru, ki je ena izmed ključnih prioritet v mandatu Sklada in hkrati tudi tematika, ki predstavlja del reforme mednarodnega denarnega sistema.

Guverner Marko Kranjec bo imel v času srečanja tudi številne bilateralne pogovore, med drugim se bo sestal z Nematom Shafikom, namestnikom direktorice IMF, Rezo Moghadamom, direktorjem evropskega oddelka pri MDS, Philippom Le Houeroujem, podpredsednikom ECA, Willyem Kiekensom, izvršnim direktorjem belgijske konstituence pri MDS, Konstantinom Huberjem, avstrijskim izvršnim direktorjem pri WB in vodjem misije za Slovenijo Antonijem Spilimbergom.