Spomladansko zasedanje Mednarodnega denarnega sklada

11.04.2008 / Sporočilo za javnost

Guverner Banke Slovenije Marko Kranjec in član Sveta Banke Slovenije Božo Jašovič se bosta udeležila spomladanskega zasedanja Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke, ki bo potekalo 12. in 13. aprila 2008 v Washingtonu.

Med glavnimi temami zasedanja Denarnega in finančnega odbora Mednarodnega denarnega sklada, ki se ga bo udeležil guverner Kranjec, ki je tudi guverner Republike Slovenije v Mednarodnem denarnem skladu, bo tudi tokrat pregled dogajanj v svetovnem gospodarstvu in na mednarodnih finančnih trgih. Razprava bo potekala tudi o reformi ter smernicah delovanja Mednarodnega denarnega sklada, ki vključujejo predlog o novi razporeditvi kvot, novem modelu zagotavljanja vzdržnega financiranja in strateških usmeritvah srednjeročnega proračuna.

Guverner Marko Kranjec bo imel v času srečanja tudi številne bilateralne pogovore, med drugim se bo sestal z Michaelom Depplerjem, direktorjem evropskega oddelka pri MDS in Wiillyem Kiekensom, izvršnim direktorjem belgijske konstituence pri MDS, in vodjo misije za Slovenijo Piritto Sorsa.