Sporočilo za javnost - Letno zasedanje Mednarodnega denarnega sklada in skupine Svetovne banke

07.10.2016 / Sporočilo za javnost

Letno zasedanje Mednarodnega denarnega sklada (MDS) in skupine Svetovne banke (SB) bo potekalo od 7. do 9. oktobra 2016, v Washingtonu.

Guverner Boštjan Jazbec se bo, v vlogi guvernerja v Odboru guvernerjev MDS, udeležil zasedanja Denarnega in finančnega odbora MDS (IMFC – International Monetary and Financial Committee). Odbor IMFC se sestane dvakrat letno, ob spomladanskem zasedanju in jeseni, ob letnem zasedanju MDS in SB. Na odboru IMFC bo potekala razprava o aktualnih dogajanjih v svetovnem gospodarstvu in na mednarodnih finančnih trgih, prihodnjih obetih in možnih odzivih politik. Na dnevnem redu je tudi obravnava globalnega načrta politik MDS.

Guverner se bo v Washingtonu udeležil tudi vrste bilateralnih srečanj s predstavniki MDS. Sestanki bodo potekali s predstavniki evropskega oddelka, in sicer z direktorjem Poulom Thomsenom in Nikolayjem Gueorguievom, vodjo misije za Slovenijo ter predstavniki oddelka za denarne in kapitalske trge. Guverner Jazbec se bo udeležil tudi sestanka vzhodne in srednjeevropske konstituence MDS, katere članica je Slovenija, ter se ločeno sestal še z izvršnim direktorjem te konstituence, İbrahimom Çanakçıjem

9. 10. 2016 - Izjava prvega namestnika direktorice MDS Davida Liptona po srečanju z guvernerjem Banke Slovenije (v angl.)