Sporočilo za javnost o udeležbi na letni skupščini Sveta guvernerjev v Washingtonu

25.09.2002 / Sporočilo za javnost

V okviru slovenske delegacije se bosta guverner Mitja Gaspari in njegov namestnik Samo Nučič udeležila letošnje letne skupščine Sveta guvernerjev Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada 28. in 29. septembra letos v Washingtonu.

Letošnje zasedanje Sveta guvernerjev je v dogovoru z ameriškimi oblastmi skrajšano z namenom, da bi bilo ob napovedanih demonstracijah antiglobalističnih in drugih skupin kar v najmanjši možni meri moteče za prebivalce ameriške prestolnice.

Kreatorji politik in visoki uradniki 184 držav članic omenjenih mednarodnih finančnih institucij se bodo sestali, kot vsako leto, z namenom, da bi našli prave mehanizme in poti za zmanjšanje revščine in doseganje bolj vzdržne gospodarske rasti, kakor tudi z namenom, da bi delo obeh institucij osredotočili na doseganje teh ciljev.

Letna skupščine Sveta guvernerjev je seveda tudi priložnost za vsestranski dialog o zadevah globalnega pomena in za sprejemanje smernic za aktivnosti Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada v prid razvoja in finančne stabilnosti.

Guverner Gaspari in njegov namestnik bosta v Washingtonu opravila več bilateralnih pogovorov in se srečala z nekaterimi predstavniki Mednarodnega denarnega sklada in predstavniki pomembnejših poslovnih partnerjev Banke Slovenije.