Neformalna misija MDS v Sloveniji

05.06.2002 / Sporočilo za javnost

Skladno z utečeno prakso prakso v zadnjih letih se v dneh od 5. do 7. junija 2002 se na neformalni, vmesni misiji v Sloveniji mudijo predstavniki Mednarodnega denarnega sklada (Dimitri Demekas, zadnjih nekaj let vodja redne letne misije MDS po IV. členu statuta, Biswajit Banerjee, in Pablo Antolin, t.i. desk officer (referent) z Slovenijo v oddelku Evropa I).

V času obiska v Sloveniji se bodo predstavniki MDS sestali s predstavniki Banke Slovenije, Ministrstva za financeUrada vlade RS za makroekonomske raziskaveMinistrstva za gospodarstvo in Ministrstva za delo z namenom, da pridobijo aktualne informacije o tekočih gospodarskih gibanjih. Taka neformalna, vmesna posvetovanja olajšajo delo ob posvetovanjih v okviru redne letne misije, ki je za tekoče leto praviloma konec tega, lahko pa tudi v začetku naslednjega leta. Datum letošnje redne letne misije v Sloveniji še ni znan.

Dimitri Demekas bo ob tej priložnosti predstavil svojega naslednika, novega vodjo misije, Biswajita Banerjeea. Zamenjava je skladna s prakso MDS (menjava vodje misije vsaka 3-4 leta). Dimitri Demekas bo odslej vodil redno letno misijo MDS za Avstrijo in še naprej tisto za Kosovo. B.Banerjee je bil zadnja tri leta vodja misije MDS za Makedonijo, pred tem za Češko in Poljsko.