Odgovor BS na članek Bo Gorenjsko banko prodajal kar Boštjan Jazbec v Delu, 17. 8. 2017

19.08.2017 / Sporočilo za javnost

Odziv Banke Slovenije v časniku Delo, 19. 8. 2017, na članek Bo Gorenjsko banko prodajal kar Boštjan Jazbec (Delo, 17. avgust 2017)

Novinarka Suzana Kos v članku Bo Gorenjsko banko prodajal kar Boštjan Jazbec? (Delo, 17. avgusta 2017) piše, da je "tožilstvo spomladi odstopilo od pregona nekdanje uprave Gorenjske banke z Gorazdom Trčkom na čelu", ker "tožilstvo dokazov, ki bi podprli ovadbo, spisano v Banki Slovenije, ni našlo".

Glede na ponavljajoče se neresnične navedbe posameznih avtorjev v nekaterih medijih, da je Banka Slovenije pod takratnim guvernerjem v navedenem primeru Gorenjske banke napisala ovadbo, ponovno izjavljamo, da Banka Slovenije omenjene ovadbe v letu 2012 ni napisala. V povezavi z določenimi drugimi posli Gorenjske banke oziroma takratnih članov uprave, pa je podala prijavo suma storitve kaznivega dejanja, kadar je v okviru nadzora nad poslovanjem ta sum zaznala.
Iz osnovne napačne navedbe so v nadaljevanju članka izpeljani mnogoteri zaključki, ki jih Banka Slovenije zavrača kot neresnične in nekorektne.

Odnosi z javnostmi
Banka Slovenije

Objavljeno v Delu, 19.8.2017