Knjižnica

Knjižnica Banke Slovenije je organizacijski del Banke Slovenije in ne opravlja knjižnične dejavnosti kot javna služba, vendar je odprta tudi za zunanje uporabnike in je vključena v nacionalni vzajemni bibliografski sistem COBISS.

Poslanstvo knjižnice je v stalni podpori razvoja strokovnih področij Banke Slovenije ter zagotavljanju informacijskih storitev predvsem zaposlenim v matični organizaciji, pod posebnimi pogoji, pa tudi zunanjim uporabnikom, ki želijo izpopolniti svoje znanje s teh področij, tako, da jim omogoča dostop do informacijskih virov in znanja v vseh oblikah.

Zbirka knjižničnega gradiva je zasnovana na osnovi strokovnih interesov Banke Slovenije kot tudi splošnega področja teorije in prakse centralnega bančništva v svetu. Organizirana pa je v skladu s strokovnimi bibliotekarskimi načeli.

Strokovna področja, ki jih podpira knjižnica, so: ekonomska teorija in analiza, denarna teorija in analiza; finančne teorija in analiza; bančništvo; pravna teorija in praksa, zakonodaja; povezana področja – ekonometrija, statistika, računovodstvo, gospodarska zgodovina idr.

Delovni čas za zunanje uporabnike

Spoštovani uporabniki knjižnice.

Knjižnica Banke Slovenije je za zunanje uporabnike do nadaljnja zaprta. Naša specialna knjižnica je namreč del matične ustanove, zato zanjo veljajo pravila Banke Slovenije.

Uporabniki, ki nujno potrebujete knjižnično gradivo, na voljo le v naši knjižnici, imate naslednji možnosti:

  • do tri članke iz naših strokovnih revij vam pošljemo v pdf formatu po e-pošti,
  • poglavje knjige (do 10 str.) vam pošljemo v pdf formatu po e-pošti.

Gradivo naročite s sporočilom na knjiznica@bsi.si.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

Knjižnica BS

Zunanjim uporabnikom je - ob predhodni najavi - omogočen obisk knjižnice v času uradnih ur:

Uradne ure:  od torka do petka 10:00 - 12:00 in 14:00 - 15:00

 

Predhodna najava je potrebna vsaj en dan pred obiskom po telefonu (01 471 91 91) ali elektronski pošti (knjiznica@bsi.si).

Prav tako je potrebno vsaj dan pred obiskom po elektronski pošti poslati seznam želene literature. Naročeno gradivo prevzame v recepciji Banke Slovenije.

Izposoja na dom je omejena na tri knjige in dve reviji. 

Vpis in izposoja sta brezplačna. Urejena je tudi medknjižnična izposoja.

Povezano