O Mali galeriji Banke Slovenije


 

Več kot 60 let tradicije sodelovanja

Banka Slovenije ima dolgoletno tradicijo sodelovanja s ključnimi kulturnimi ustanovami v državi. Že sredi minulega stoletja je namreč del svojih prostorov v najožjem središcu mesta namenila razstavnemu salonu, ki so ga daljnega leta 1952 poimenovali Mala galerija. Namenjen je bil manjšim, a skrbno izbranim razstavam domačih in tujih likovnih ustvarjalcev. V skoraj 70 letih so se v njej zvrstile razstave številnih domačih in tujih razstavljalcev, večino katerih smo zbrali na podstrani Zgodovina.
 


 

V sodelovanju z Univerzo v Ljubljani odpiramo vrata mladim umetnikom

Odločili smo se, da obudimo dolgoletno tradicijo in prostore Male galerije vrnemo njihovemu osnovnemu namenu. Zato smo v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani odprli vrata mladim umetnikom.

V Mali galeriji Banke Slovenije tako vsako leto načrtujemo serijo razstav, na katerih se med drugim predstavljajo umetniki in ustvarjalci z različnih fakultet Univerze v Ljubljani s področja likovne umetnosti, kiparstva, fotografije, oblikovanja, tekstila, arhitekture in krajinske arhitekture, glasbe, računalništva in igralstva. Pristopili pa smo tudi k sodelovanju z nekaterimi odmevnimi domačimi in mednarodnimi umetniškimi projekti, ki potekajo v prestolnici. Razstave spremlja več dogodkov v obliki predavanj, okroglih miz, delavnic, literarnih in glasbenih večerov, dražb in drugih tovrstnih dogodkov.

Povezano


Galerija je odprta od torka do sobote med 11.00 in 19.00 uro.

Če želite prejemati novice MGBS, se lahko prijavite tukaj.